O nama

Vesti na B92

Link za vest : 
https://www.b92.net/lokal/subotica/ekonomija-drzavni-podsticaji-tatravagonki-da-prosiri-proizvodnju-i-zaposli-nove-radnike-2052771

Državni podsticaji Tatravagonki da proširi proizvodnju i zaposli nove radnike

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je juče u Subotici da fabrika Tatravagonka bratstvo planira da proširi proizvodnju i napravi još jednu halu.

"Tatravagonka je primer firme i privatizacije koja je odlična, prvenstveno za Suboticu, a ujedno i za Srbiju. Oni već 11 godina imaju dobre rezultate, ove godine su imali podsticaje od Ministarstva privrede, a početkom sledeće godine imaju drugu tranšu koju treba da povuku, završe i zaposle još pedesetak ljudi. Oni nameravaju da prošire proizvodnju i da prave još jednu halu, što je jako dobro. I bili bi primer ne samo u Srbiji, nego i u Evropi sa proizvodnjom vagona i, uopšte, vagonskih elemenata. Rekla sam im da mogu to da odrade i pre, znači ako ispune drugu tranšu ranije mogu već da konkurišu i predaju zahtev našem ministarstvu i Razvojnoj agenciji Srbije, kako bismo mogli da razmatramo podsticaje, zavisno od njihovih ulaganja koje treba da daju. To je pozitivno i za Suboticu, jer odmah posle toga sledi upošljavanje novih ljudi i rešavanje ekonomskih pitanja mnogih porodica u ovom regionu", istakla je Atanaskovićeva.

Ona je juče, zajedno sa ambasadorom Slovačke Fedorom Rosohom i gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem juče u Subotici razgovarala sa predstavnicima fabrike Tatravagonka bratstvo, prenosi portal Subotičke.rs.

"Prisustvo ministarke Atanasković i delegacije sa kojom je posetila Suboticu i Tatravagonku bratstvo znak je da Srbija hoće i dalje da potpomaže i podržava dobre investicije. Kao što je ministarka pomenula, sledeće nedelje u Bratislavi će biti upriličena deseta Mešovita komisija za ekonomski razvoj i saradnju između Srbije i Slovačke, a mi to vidimo kao dalji korak u jačanju privrednih odnosa Srbije i Slovačke", rekao je ambasador Rosoha i dodao da je ta fabrika dobar primer uspešnog preduzetništva.

Uz podsećanje da je slovačka Tatravagonka od 2011. godine vlasnik Bratstva, gradonačelnik Bakić je istakao važnost koju za grad Suboticu ima ova fabrika šinskih vozila.

"Sastali upravo da vidimo kako država Srbija, slovačka ambasada i Grad Subotica mogu da pomognu da se proizvodnja razvije i da se obezbedi kvalifikovana radna snaga. Subotica će dati sve što je u njenoj nadležnosti da se isprate ambicije fabrike Tatravagonka Bratstvo", rekao je Bakić.