O nama

Vesti na subotica.com

Link za vest : 

https://www.subotica.com/promocija/novi-vagoni-iz-tatravagonke-bratstva-ponovo-na-sinama-traze-se-i-radnici-vise-id38621.html

Otkako je 2011. godine slovačka "Tatravagonka" kupila subotičko "Bratstvo", u kompaniju je uloženo preko 13 miliona evra, a čak 95 odsto proizvoda plasira se na tržište zemalja zapadne Evrope. U kompaniji je trenutno zaposleno preko 500 radnika, a kako se od septembra planira nova proizvodna linija, otvorena su i nova radna mesta za radnike mašinske struke.

S tradicijom dugom preko 130 godina, "Tatravagonka Bratstvo" se bavi rekonstrukcijom, revizijom i reparacijom svih tipova šinskih teretnih vagona. Međutim, kako se poslovanje kompanije stabilizovalo, plan je da se ode i korak dalje, te da novi vagoni ovog, nekadašnjeg giganta, ponovo zabruje na šinama.

Ove godine smo započeli izgradnju nove, moderne proizvodne hale, čiji završetak se planira do kraja godine, nakon čega će kompanija ponovo proizvoditi teretne vagone svih vrsta i tipova. Dakle, sve komponente će se proizvoditi u Subotici i kompletno nov vagon će izlaziti iz fabrike, što "Tatravagonka Bratstvo" jako dugo nije radila - kaže Slađana Đurić, referent za ljudske resurse. - Do sada su renovirane uprave zgrade i deo starih proizvodnih hala, mnogo je investirano u novu tehnologiju, mašine i opremu za modernu laboratoriju, a od septembra krećemo sa novom proizvodnom linijom i biće nam potreban veći broj radnika mašinske struke.

 

Radna mesta su već otvorena, a obrazovni profili koji se traže su bravarzavarivač i vođa odeljenja  u pogonu proizvodnje, koji će na svoja radna mesta doći u septembru, kada i krene nova proizvodna linija.

Benefiti koje nudimo našim zaposlenima su redovna i stimulativna primanja, topli obrok, stimulacije i bonusi, 13. platu, sportske aktivnosti, a ono što je možda još i važnije, jeste da imaju mogućnost napredovanja, kao i pohađanja raznih kurseva i obuka - dodaje Đurić. - Izuzetno smo ponosni na to što, uprkos svim poteškoćama koje je donela pandemija korona virusa, nijedan naš radnik nije otpušten, a ni u jednom trenutku nije bilo kašnjenja isplata zarada.

Zainteresovanim kandidatima traženih profila, "Tatravagonka Bratstvo" pruža mogućnost i da svakog utorka i četvrtka, u periodu od 10 do 14 časova, dođu u kompaniju (Bikovački put 2) i ostave svoju biografiju, a tamo će ih dočekati naša sagovornica, koja će porazgovarati sa kanditatima i pružiti detaljne informacije o mogućnostima zapošljavanja.