O nama

Vesti na plutonlogistics.com

Link za vest :

https://plutonlogistics.com/zeleznicki-transport/suboticka-tatravagonka-bratstvo-prosiruje-poslovanje-i-uvecava-broj-zaposlenih/

 

Subotička Tatravagonka Bratstvo proširuje poslovanje i uvećava broj zaposlenih

Preduzeće Tatravagonka Bratstvo otpočelo je ove godine velike investicione planove, koji će im uskoro omogućiti da značajno uvećaju kapacitete. Osim toga, ova subotička firma nedavno je pokrenula i proizvodnju novog tipa vagona-cisterne Zans, zapremine 98 m3, a sve komponente za novi vagon će biti proizvedene lokalno – u Subotici.

Ukupan trenutni kapacitet proizvodnje Tatravagonke je 20 vagona mesečno. Kako je najavio Vladimir Sedlak, direktor ovog preduzeća, u toku je izgradnja nove proizvodne hale koja će biti završena u januara 2021, što će udvostručiti proizvodnju, prenosi RCSEE.

Tatravagonka Bratstvo je ove godine investirala oko 5 miliona evra u izgradnju nove hale, rekonstrukciju postojeće i modernizaciju opreme. Sa povećanjem proizvodnje, u planu je povećanje broja zaposlenih, tako da kompanija namerava da uposli između 70 i 80 novih radnika.

Ova fabrika ima tradiciju dugu 130 godina, a slovačka Tatravagonka a.s. privatizovala ih je 2011. godine, od kada nose ime – Tatravagonka Bratstvo d.o.o. Godišnji kapacitet je oko 1.000 velikih revizija teretnih vagona i proizvodnja oko 200 novih vagona.

Tatravagonka a.s. je, inače, ove sedmice iskazala interes i za ulaganje u zagrebačko preduzeće Tvornica železničkih vozila Grdelj. Slovačka kompanija jedina je dostavila ispravnu ponudu na javni poziv za ulaganje. Prema objavi TŽV Grdelj od 15. septembra, Tatravagonka a.s. navela je iznos ulaganja od 45 miliona evra, dostavivši i garanciju za ozbiljnost ponude.